Ceramica Iaşi amână o investiţie de 20 milioane euro

0
 
Efectele crizei internationale concretizate in reducerea cererii si in scumpirea creditelor au impus conducerii Ceramica Iasi corectii succesive ale programului de investitii ( in valoare de 46 mil.euro) pentru 2009, o investitie pentru materiale de zidarie in valoare de 20 mil. euro fiind amanata.
 
Vanzarile Ceramica ar urma sa fie sustinute, in acest an, de noile capacitati de productie, programate a fi finalizate in primavara si care fac parte dintr-un program de investitii mai amplu, in valoare de 29 mil. euro pentru perioda 2008-2009, sustine zf.ro.
 
Jumatate din aceasta suma este asigurata din resurse proprii, atrase prin majorarea de capital derulata de companie in 2007, in valoare de 15 mil. euro, iar restul din credite.
Directorul Ceramica, Iulian Mangalagiu, apreciaza ca scaderea cererii pe piata este mai mult o problema ce tine de conditiile restrictive la creditare:
 
"Cerere latenta exista. E doar o sincopa care tine de finantare si lipsa de lichiditati. Cantitatea produsa anul acesta va fi mai mare decat anul trecut. Va depinde foarte mult si de modul cum populatia va avea acces la finantare, de actiunile care se vor dezvolta la nivelul bancilor in urmatoarea perioada dupa facilitatea la creditare data de BNR". conditiile restrictive la creditare, el considerand ca nevoia pentru constructii exista in continuare.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.