Cursul de schimb a luat-o razna: 1  = 4,3098 lei

0
 
Echilibrarea cursului de schimb leu/euro nu mai este de actualitate, numerosi analisti prognozand evolutii defavorabile ale monedei nationale cu niveluri prognozate de 4,5 lei/euro in martie, 4,7 lei/euro, in septembrie, si o revenire partiala, la 4,4 lei/euro la finele anului, evolutii in concordanta cu tendinţa de depreciere a monedelor locale din Europa Centrală şi de Est, sustine capital.ro.
 
Cotaţia oficială anunţată de BNR pentru 22 ianuarie este de 4,3098 lei/euro, si consemneaza un nou minim istoric fata de moneda unica europeana.
"Nu cred că în momentul de faţă leul se depreciază. Nu e vorba de o depreciere, ci de o confruntare dintre moneda naţională şi valută. Doar 12-13 zile din ianuarie nu ne pot da o imagine clară a pieţei valutare", a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.
In 2009, leul a pierdut peste 10% faţă de moneda europeană, cât deprecierea pe tot anul 2008. Guvernul a luat în calcul la fundamentarea proiectului Legii bugetului de stat un curs mediu de 4 lei/euro.
 
In 2009, leul a pierdut aproape 8% faţă de moneda europeană, anul trecut deprecierea fiind de puţin peste 10%. Guvernul a luat în calcul la fundamentarea proiectului Legii bugetului de stat un curs mediu de 4 lei/euro.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.