Leasingul auto -15% dintre maşinile noi, în 2008

 
Datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) din România indica faptul ca leasingul auto a reprezentat  in 2008, 15% din vanzarile de masini noi, cu o crestere de 3%, la achiziţia de autoturisme autohtone noi (15%), comparativ cu 2007, în timp ce  procentul  automobilelor  de  import achiziţionate prin acest tip de finanţare a  rămas  constant,  la  34%  din livrări, informeaza evz.ro.
 

Dintr-un total de aproape 82.000 de maşini autohtone noi vândute anul trecut, aproape în exclusivitate marca Dacia, 15%, respectiv peste 12.000 de unităţi au  fost achiziţionate prin leasing, în timp ce restul de 85%  au fost cumpărate cu cash sau prin credit.
 
Dintre cele aproape 190.000 autoturisme de import comercializate pe piaţa românească, 34% au fost achiziţionate în  leasing, restul  de  66%  fiind cumpărate prin credit sau cu cash.
In cazul vehiculelor comerciale uşoare de import livrate în România, din totalul  de  peste 29.000 de unităţi  vândute  în România,  aproape 11.500 de vehicule au fost cumpărate prin aceat tip de finanţare (39% din achizitii).
loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Badarau Giorgica spune

    Leasingul va muri daca primaria capitalei mentine acea hotarare de consiliu aberanta din timpul lui Videanu prin care nu se inchiriaza locuri de parcare cetatenilor care au utilizat aceasta forma legala de achizitie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.