Carrefour îşi va înfiinţa propria bancă

Carrefour, cel mai mare retailer din Europa si al doilea pe plan mondial face primii pasi spre crearea propriei banci. Chiar daca aparent acesta este unul dintre cele mai nepotrivite momente pentru unui astfel de proiect, datorita crizei financiare internationale, grupul francez spune ca tocmai dificultatile bancilor traditionale reprezinta pentru ei o mare oportunitate de a intra pe piata.
 
La acest proiect de infiintare a unor institutii bancare Carrefour lucreaza de mai bine de trei luni, iar in data de 11 februarie va lansa noile sale carduri bancare de tip MasterCard, informeaza businesstime.ro.
Acesta este un prim pas din viitoarea sa oferta de servicii bancare din Europa si este rezultatul implementarii unei platforme de carduri, care poate opera in cadrul Zonei Unice de Plati in Euro (SEPA).

 
Pana in prezent, Carrefour a dezvoltat deja o gama larga de servicii bancare in Franta. Printre produsele financiare pe care le ofera se numara creditele de consum, asigurarile si economiile, grupul francez emitand 2,8 milioane de carduri de plata si acordand credite de consum in valoare de 2,3 miliarde de euro. Ceea ce ii lipseste deocamdata este o oferta de conturi curente si de credite imobiliare. Ipoteza unei banci multi-servicii este testata de asemenea si in America Latina.

 
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.