Deturnare de fonduri UE, la Horia (Neamt)

2
 
Pe baza rechizitoriului intocmit de procurorii DNA din Serviciul Teritorial Bacau, primarul comunei Horia (jud. Neamt) si  administratorul fostei societati "Romconstruct" Roman  au intrat in "atentia" justitiei pentru deturnare de fonduri europene in cadrul implementarii proiectului pentru introducerea canalizarii pe raza localitatii.
 
Vasile Baciu si complicele Adrian Dorin Blaescu sunt acuzati de "folosire sau prezentare de declaratii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene" si de fals intelectual in forma continuata si de uz de fals, sustine monitorulneamt.ro.
 
Primarul V.Baciu, ca ordonator de credite, este acuzat ca a facut in 2004, receptii pentru lucrari neefectuate (in valoare de  36.624 RON)  si achizitia fictiva a unui generator electrogen (cu valoarea de 50.074 RON) pentru statia de epurare.
În acelasi dosar, au mai fost cercetate 7 persoane care au fost scoase de sub urmarirea penala, sanctionate cu amenzi  administrative de pana la 1.000 de lei.
Citește și
2 Comentarii
  1. mircea enache spune

    Sant unul dintre contestatari domnului primar , dar pot spune cu certitudine ca fapta lui , nu este mai prejos decat altele ale denuntatorului principal si anume rusu dumitru din horia .

  2. fane babanu spune

    sunt unul din sustinatorii dl primar si pot spune ca nu este chiar asa a fost pacalit si adevarati hoti sunt Rusu si fostul viceprimar Balu ei sunt adevarati hoti

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.