Pană de curent urmată de proteste în stradă

 
Aproximativ 100 de persoane din Baia Mare au ieşit, în noaptea de miercuri (21 ianuarie 2009) spre joi, în stradă, după ce o pană de curent le-a distrus aparatura electrocasnică.
Situaţia s-a tensionat când protestatarii din Cartierul Gării din Baia Mare au intenţionat să blocheze bulevardul Bucureşti, solicitând venirea directorului de la Electrica Transilvania pentru a primi garanţii că vor fi despăgubiţi.
 
Pana de curent a fost provocată de explozia unui punct trafo din Cartierul Gării, ca urmare aproape 75.000 de locuitori ai oraşului rămânând fără energie electrică.
Explozia a fost urmată de un incendiu, fiind necesară intervenţia pompierilor.

 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, subcomisar Voichiţa Zehan, a precizat că avaria punctului trafo, urmată de pana de curent, ar fi provocat pagube unor familii distrugându-le televizoare, calculatoare, frigidere şi altă aparatură electrocasnică aflată în funcţiune.
 
Când protestatarii au încercat să blocheze circulaţia pe bulevardul Bucureşti a fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor. După discuţii aprinse, protestatarii au părăsit strada.
Avaria a fost reparată, iar cetăţenii sunt aşteptaţi, joi, la sediul Electrica pentru a preciza gravitatea pagubelor produse.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.