Patron ieşean decedat, liderul evazioniştilor, în 2008

0
 
Activitatea comisarilor Garzii Financiare Iasi a condus in 2008, la descoperirea a 95 de cazuri de evaziune fiscala, suma totala a prejudiciului adusa bugetului central fiind de aproximativ 36 milioane de lei.
 
Autorul celui mai mare caz de evaziune fiscala a fost "identificat" in persoana patronului decedat (Frunza Marinica) al firmei FM Comimpex SRL Iasi, in contul careia s-au efectuat inainte si dupa decesul administratorului) tranzactii comerciale in valoare de aproape 30 de milioane de lei, fara achitarea de impozite si taxe catre stat, anunta flacarais.ro.
 
Din cercetarile efectuate a rezultat ca infractorii au tranzactionat pe piata ieseana pulpe de pui in valoare de 20 milioane lei, precum si peste un milion de litri de carburant, producand statului un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei, prin neplata TVA si a accizei. Autorii evaziunii au fost identificati pe baza corespondentei comerciale derulate intre acestia si furnizorii intracomunitari, date ce au fost obtinute din colaborarea cu organele fiscale din Franta si Belgia.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.