Produs secuiesc – marcă înregistrată

0
 
Conducerea Partidului Civic Maghiar Covasna vrea să convingă locuitorii judeţului să consume cât mai multe produse fabricate în zonă pentru a feri firmele locale de faliment şi a proteja locurile de muncă.
 
Proiectul, denumit generic "Produs secuiesc", a constituit subiectul unei dezbateri publice ce a avut loc miercuri (21 ianuarie 2009) seară, la Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia s-a lansat ideea elaborării unei strategii de sprijinire a întreprinzătorilor locali, de promovare a produselor autohtone, dar şi de întărire a identităţii zonei.
 
Practic, membrii Partidului Civic Maghiar Covasna încearcă să determine firmele locale să folosească materie primă autohtonă, iar pe localnici să cumpere mărfurile fabricate în zonă, acest "patriotism local" urmând să aibă ca efect protejarea firmelor covăsnene şi implicit a locurilor de muncă.

 
Marca "produs secuiesc" va fi înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi va reprezenta o garanţie a calităţii pentru cei care o vor folosi, indiferent de domeniul în care activează – turism, prelucrarea lemnului, producţie alimentară, agricultură, spun iniţiatorii demersului.
 
Cei prezenţi la dezbatere au formulat mai multe propuneri, printre care necesitatea elaborării de către specialişti a unui sistem de criterii, pe baza căruia să se poată evalua calitatea ori performanţele produselor şi serviciilor oferite de firmele care vor să se promoveze sub această marcă.
 
Iniţiatorii proiectului şi-au propus să realizeze şi o pagină web, în limbile maghiară, română şi engleză, în vederea promovării produselor fabricate în Secuime.
Iniţiativa este sprijinită şi de Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna ASIMCOV, care numără peste 350 de membri.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.