Aerodrom pentru o fabrică de avioane, în judeţul Neamţ

0
 
In satul Valea Enei, din comuna nemteana Oniceni, vor demara in aceasta primavara lucrarile de constructie ale unui aerodrom, administratia locala considerand investitia "oportuna" in conditiile existentei unei fabrici care produce avioane de agrement.
 
Firma Artech SRL, infiintata in 2006 de Vasile Pricopi (fost angajat URA Bacau), realizeaza cu numai 9 angajati avioane cu motoare de 150 CP, cu viteza de croaziera de 100 km/h, care pot zbura la 4000 m altitudine si au autonomie de zbor de 900 km, preturile de achizitie variind intre 50.000 si 300.000 euro, sustine evenimentul.ro.
 
Aerodromul se va intinde pe o suprafata de 12 hectare si va dispune de hangare, echipare tehnico-edilitară, spaţiu administrativ, sală de aşteptare de mici dimensiuni şi anexe, turn de control şi dirijare zbor, depozit de combustibil, dar şi parcări pentru autoturisme şi autocare.
 
Primarul Octavian Duminica a  justificat utilitatea aerodromului: "Partenerii de afaceri ai firmei Aertech au declarat că ar fi mai multe comenzi şi mai mult de lucru dacă ar exista un loc unde să poată ateriza, să nu mai fie nevoiţi să vină cu maşinile. Noua investiţie se va preta perfect la zboruri de agrement, zboruri demonstrative, salt cu paraşuta, salt cu parapanta, ar fi perfect pentru dezvoltarea turismului în zonă".
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.