Băncile şi societăţile de leasing, în „colimatorul” IRPC Iaşi

0
 
In prima decada a lunii ianuarie 2009, la Inspectoratul Regional de Protectia Consumatorului (IRPC) Iasi au fost depuse 56 de reclamatii la adresa bancilor si a firmelor de leasing, iesenii acuzand majorarea abuziva a ratelor la credite si a ratelor pentru leasingul masinilor.
 
In prezent, inspectorii OPC parcurg faza de colectare a documentatiei care sa permita aplicarea de sanctiuni in cazul vinovatilor, dar procedura este intarziata din cauza institutiilor centrale care au la Iasi doar sucursale, sustine romanialibera.ro.
 
"In principal ni s-a sesizat modificarea unilaterala a comisioanelor bancare si a dobanzilor la soldurile creditelor. Multi cetateni au sesizat ca nu au fost notificati de aceste modificari in termenul legal de 30 de zile, inainte de emiterea facturilor cu modificarile operate.
Cei mai multi reclamanti ne-au scris ca odata cu factura pe luna ianuarie, dublata de multe ori fata de luna precedenta, au primit instiintarea de modificare unilaterala a clauzelor contractuale", a precizat Dana Hanghicel, inspector sef adjunct al IRPC Iasi.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.