Ieşeni care plătesc pentru a ajunge şomeri

0
 
In evidentele pe 2008 ale AJOFM Iasi a aparut o categorie "speciala" de contributori, 78 de ieşeni alegand să cotizeze la fondul de şomaj, timp de un an calendaristic (angajament asumat prin incheierea unui contract cu institutia, având în schimb garanţia că vor primi timp de 6 luni bani de la stat, ca indemnizatie de somaj.
Pe lângă banii plătiţi în contul fondului de şomaj, ieşenii trebuie sa achite lunar si contribuţiile la Casa Judeţeană de Pensii şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, sustine ziuadeiasi.com.ro.
 
Instalatorii, electricienii sau persoanele fizice autorizate (PFA) care au o mică afacere pot ajunge şomeri numai după ce demonstrează că activitatea lor nu mai aduce nici un venit. "Condiţia este să fi cotizat înainte cel puţin un an. În acest caz, ajutorul de şomaj se acordă timp de 6 luni.
Contractele de asigurare se încheie pentru că persoana respectivă vrea să se asigure că va primi un ajutor dacă afacerea nu-i mai merge la un moment dat", a declarat Gabriela Vasilache, directorul executiv al AJOFM Iaşi.
 
Conform art.20 din Legea 76/2002, se pot asigura în sistemul asigurărilor pentru şomaj, următoarele persoane: asociat unic, asociaţi; administratori care au încheiat contracte potrivit legii; persoane autorizate să desfăşoare activităţi independente; membri ai asociaţiei familiale; cetăţeni români care lucrează în străinătate, conform legii; alte persoane care realizează venituri din activităţi desfăşurate potrivit legii şi care nu se regăsesc în una dintre situaţiile mentionate.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.