Se schiază doar pe anumite porţiuni ale pârtiilor din Braşov

0
 
Temperaturile foarte ridicate din ultima vreme au topit aproape în întregime stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi din Predeal şi Poiana Braşov. În Poiana Braşov, monitorii de schi au fost nevoiţi să aducă zăpadă din pădure şi să amenajeze pârtia Bradul, cea mai folosită de turişti.
 

"Am amenajat pârtia pe o lăţime de 200 de metri de la vârf şi până la baza acesteia. Se poate schia şi în restul pârtiei, dar cu foarte mare atenţie, pentru că stratul de zăpadă este destul de redus şi apar porţiuni de pământ", a precizat vineri (23 ianuarie 2009) Emil Fărcăşanu, monitor de schi în staţiune.
 
Se mai poate schia şi în partea superioară a Masivului Postăvarul, unde stratul de zăpadă a fost mai consistent şi nu s-a topit atât de repede. Din cauza temperaturilor ridicate, nici tunurile de zăpadă nu au putut fi puse în funcţiune pe pârtia Bradul.
O situaţie mai grea este la Predeal unde, după cum a declarat Romulus Luchian, monitor de schi, pe pârtiile Clăbucet şi Clăbucet Variantă se schiază doar pe porţiuni restrânse, iar pe restul pârtiilor zăpada s-a topit aproape în totalitate. Nici aici, tunurile de zăpadă nu pot fi puse în funcţiune.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.