Dacia opreste din nou productia, pentru doua saptamani

0

Producatorul auto Dacia va opri productia de automobile, incepand de luni, 26 ianuarie, timp de doua saptamani, decizia fiind luata ca urmare a caderii pietei auto interne si internationale.

Profitul pierdut de Dacia pentru nerealizarea productiei in intervalul 26 ianuarie – 8 februarie se ridica la 7 mil. euro, scrie Ziarul Financiar. In comunicatul remis de uzina de la Mioveni se afirma ca piata de vehicule noi din Romania este asfixiata de comertul cu vehicule de mana a doua provenite din import. In decembrie 2008, inmatricularile de vehicule vechi importate au atins nivelul de 54.712 de unitati, in crestere cu 471% fata de luna decembrie 2007, iar la nivelul anului 2008 au fost inmatriculate 300.891 de masini de ocazie de import.

Productia urmeaza sa fie reluata incepand cu data de 9 februarie, iar muncitorii care vor ramine acasa, in somaj tehnic, vor fi platiti cu 85% din salariul individual brut, asa cum prevede Contractul colectiv de munca Dacia pe 2008.

Oficialii companiei spun ca in cazul in care criza industriei de automobile nu se va diminua, Dacia ar putea renunta, in primavara, la 3-4.000 de angajati, care lucreaza intr-un schimb de productie. Pana in prezent compania a renuntat la 920 de angajati din totalul de 14.000.

 

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.