Bani europeni, pentru ecologizarea Văii Jiului

0
 
Municipalitatile din Lupeni şi Petroşani au obţinut finanţare pentru un proiect PHARE in valoare de 1.100.000 de euro care prevede ecologizarea statiunii turistice Straja (Muntii Valcan) şi a zonei montane Rusu (Muntii Parâng), suma de 486.835 euro reprezentand fonduri nerambursabile pentru zona Parangul Mic.
Cofinantarea asigurata din bugetele locale ale celor doua primarii se ridica la valoarea de 100.285 de euro, din care 54.700 de euro sunt destinaţi ecologizării zonei Parâng, sustine adevarul.ro.

 
"Implementarea proiectului  vizeaza creşterea calităţii mediului şi punerea bazelor dezvoltării durabile a zonei prin realizarea unui sistem eficace de colectare şi transport al deşeurilor din cele două zone turistice, dar şi administrarea directă a acestuia de către administraţia locală", a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
 
Pentru zona Rusu-Parâng, proiectul prevede execuţia a 6 platforme de depozitare pentru cele 168 de eurocontainere, 575 de europubele de 120 de litri şi 64 de europubele de 240 de litri, acestea fiind deja achiziţionate. Termenul de finalizare a proiectului este luna mai a anului 2009.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.