Capitalizarea firmelor băcăuane, în cădere liberă

 
Numarul societatilor comerciale din judetul Bacau tranzactionate pe piata de capital a scazut accentuat, de la 130, in 2002,  la 30 in prezent, doar 18 fiind tranzactionabile, celelalte fiind suspendate din varii motive (inchidere, intrare in insolventa,  capital social inferior nivelului minim stabilit de BVB de 25.000 euro).
 

Valoarea de piata a societatilor bacauane listate la  Bursa de Valori (BVB) a scazut de aproape trei ori in (numai) semestrul II 2008, de la aproape 1,3 miliarde de lei, la 30  iunie, la sub 500 de milioane in prezent, sub valoarea capitalului social cumulat al celor 30 de emitenti,  care este de aproape 712 milioane de lei, sustine ziaruldebacau.ro.
 
Din cei 30 de emitenti, numai SIF Moldova si Aerostar Bacau sunt tranzactionate la primele doua categorii ale Bursei, iar  Rafo Onesti, Sofert Bacau si Uton Onesti sint in categoria "nelistatelor". Celelalte societati apar pe piata Rasdaq.Cea mai mari scadere a capitalizarii bursiere a inregistrat-o SIF Moldova, care a scazut de 3,47 de ori (din 30.06.2008), de la 810 milioane de lei, la numai 233,6 milioane.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.