Constructorii aşteaptă ajutor de la stat

0

Antreprenorii speră ca proiectele de infrastructură şi anvelopare, finanţate de la buget şi din fonduri de la UE, să le salveze de la faliment.

Singurul care poate scoate piaţa construcţiilor din impas este statul, spun specialiştii. Autorităţile ar putea profita de ocazie să demareze marile proiecte de infrastructură şi reabilitare termică. Mai mult, analiştii spun că se pot face chiar şi economii, dat fiind că preţurile materialelor de construcţie şi a manoperei au scăzut în ultima perioadă cu până la 30%.

Patronatul Societăţilor din Construcţii atrage atenţia că, în următoarele luni, aproape jumătate din cei aproape 400.000 de oameni care activează în acest domeniu ar putea ajunge la „mila statului“, informează evz.ro.

"Criza a afectat cel mai tare sectorul rezidenţial, a cărui dinamică ar putea scădea cu până la 50-55%. Mai multe proiecte aflate în curs de derulare au fost stagnate, în timp ce dezvoltatorii care abia se aflau la început de drum cu lucrările nu mai au curajul să le demareze. Firmele nu au mai primit contracte noi din septembrie“, afirmă Adriana Iftime, director executiv la Patronatul Societăţilor din Construcţii.

 

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.