EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Indicii BVB ar putea atinge noi minime în prima parte a anului 2009

0
 
Indicii bursieri ar putea atinge noi minime în prima parte a anului 2009, după cele consemnate anul trecut, în situaţia unor întâmplări neprevăzute şi cu caracter negativ, apreciază brokerii.
"În prezent, aşteptarea şi prudenţa sunt cele mai bune sfaturi pentru un investitor, până acum faptele neluând încă o direcţie pozitivă", consideră Andreea Gheorghe, broker la Intercapital Invest.
 
Anul trecut a fost unul de scăderi generalizate şi accentuate pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după 8 ani de creştere. Toate acţiunile au adus pierderi mari investitorilor, pe fondul crizei financiare internaţionale, care a afectat pieţele de capital.
 

"Evoluţia bursei pentru începutul anului rămâne sub semnul incertitudinii. Există un context intern şi internaţional nefavorabil, însă trebuie să avem în vedere şi faptul că scăderile înregistrate în ultimul an şi jumătate au fost drastice, iar valoarea tranzacţiilor este mai mult decât modestă, la cotaţiile actuale vânzătorii fiind mai puţin activi în piaţă.
 
În acest context, este greu de estimat dacă începutul lui 2009 va mai aduce scăderi de amploare sau dacă vom avea o perioadă mai lungă de evoluţii in range. Acest lucru depinde în primul rând de intensitatea şi sensul evenimentelor viitoare", a spus reprezentanta casei de brokeraj Intercapital Invest.
 
În ultima săptămână, bursa autohtonă s-a desprins de evoluţia pieţelor de capital externe, fiind mai mult influenţată de evenimentele interne şi de instabilitatea venită din zona politicului, în condiţiile în care aşteptările de la autorităţi sunt foarte ridicate ca urmare a problemelor stringente cu care se confruntă economia.
Cele mai afectate au fost societăţile de investiţii financiare (SIF), indicele BET-FI consemnând o scădere de 6,52%.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.