Privatizarea – „colacul de salvare” pentru Termica Suceava

0
 
Societatea de termoficare din Suceava care funcţionează pe baza de cărbune şi produce agent termic şi electricitate, dar potrivit autoritatilor locale lucreaza la (doar) 37% din capacitate, va intra in conservare in luna octombrie 2009 daca nu se va gasi un investitor privat care sa o preia. Decizia municipalitatii care este motivata de lipsa banilor pentru subventionarea caldurii pentru populatie ar antrena concedierea a peste 300 de angajati, anunta adevarul.ro.
 
Documentaţia de privatizare va fi gata in luna februarie, iar licitaţia ar putea fi făcută cel târziu în luna mai, dar conducerea Termica avertizează că închiderea centralei ar putea avea un efect negativ şi asupra celor 28.000 de  suceveni abonaţi la sistemul centralizat de încălzire. "Dacă se va trece la  cazanele de abur fierbinte, care au o capacitate mai mică de producţie, iarna următoare tot oraşul va îngheţa", a spus Iordănel Secrieru, lider sindical la Termica.
 
Pentru subvenţiile la căldură, acordate în sezonul rece sucevenilor, se cheltuie de la bugetul local peste 5,2 milioane lei, comparativ cu 1,5 milioane lei colectate din taxe si impozite.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.