Stolojan anunţă „reduceri” la…. agenţii guvernamentale

0
 
Planul anticriza propus de Cabinetul Boc spre dezbatere patronatelor si sindicatelor include si reducerea cu 20% a cheltuielilor de personal din administratia centrala la care prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a adaugat, ca masura complementara, micsorarea numarului de agentii din subordinea Guvernului si descentralizarea.
 
Liderul democrat-liberal a apreciat că reducerea deficitului bugetar de la 5,2%, în 2008, la 2% va obliga Executivul să "taie" din cheltuielile cu bunuri, servicii şi personal pentru a-şi permite să deruleze programele de investiţii preconizate, sustine ziua.ro.
 
Stolojan a mentionat că fondurile pentru investitii vor fi directionate către lucrările deja demarate şi nefinalizate: "Resursele vor fi concentrate pe lucrări aflate în execuţie. La noi este o boală să începem noi şi noi lucrări care apoi lâncezesc ani de zile pentru că nu li se alocă fonduri". Proiectul de buget elaborat de Guvern prevede un nivel al veniturilor 32,1% din PIB, un deficit bugetar de 2% din PIB şi o creştere economică de 2,5%.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.