Suceava codaşă la gestionarea deşeurilor

0
 
Orasul Gura Humorului si localitatile Mănăstirea Humorului, Frasin, Stulpicani, Ostra şi Valea Moldovei vor beneficia din vara de un sistem modern de colectare şi sortare a deşeurilor. Proiectul ecologic de la Gura Humorului  este realizat în proporţie  de 95% şi va deveni funcţional imediat ce staţia de transfer şi sortare a gunoaielor (amplasată lângă cariera Păltinoasa), va fi  racordată la utilităţi, sustine adevarul.ro.
 
„Investiţia, realizată cu un împrumut PHARE de 920.000 euro, va deservi în jur de 40.000 de locuitori şi 936 de agenţi  economici. Contribuţia noastră este de 115.000 euro", a precizat Bogdan Apostol, referent în cadrul Biroului de Dezvoltare al  Primăriei Gura Humorului.
 
La polul opus, la Suceava, autorităţile locale şi judeţene trenează de patru ani procedurile pentru demararea unui proiect de  strângere la standarde europene a gunoaielor, depozitul din zona Mirăuţi, fiind închis la 31 decembrie 2008, după depasirea (de 3 ori) capacitatii de depozitare. Noul sistem de colectare a deşeurilor din Suceava nu va fi realizat mai devreme de 2011, iar până  atunci, gunoiul este transportat la Fălticeni (la 25 Km).
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.