120 milioane euro pentru piaţa muncii din România

0
 
Din luna martie 2009, companiile româneşti vor putea accesa fonduri europene in valoare de pana la 2  milioane de euro, pentru proiecte care vizează formarea şi menţinerea angajaţilor, mai ales a celor defavorizaţi, ca sprijin financiar pentru atenuarea socurilor crizei economice pe piata muncii, banii urmand a fi alocati din schemele de ajutor de stat şi de ajutor de minimis (n.r. – un alt tip de ajutor de stat), pe care UE le acordă României.
 
De la 1 martie, firmele care „produc“ şomeri, in principal cele din construcţii, vor putea accesa aproape 74 de milioane de euro din aceste scheme de ajutor, potrivit datelor furnizate de Departamentul Afaceri Europene şi Relaţii Externe de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), anunta cotidianul.ro.
 
Prin schema de ajutor de stat pentru formare profesională, destinată companiilor, pentru care sunt alocate peste 34 de milioane de euro, se urmăreşte îmbunătăţirea accesului absolvenţilor pe piaţa muncii, dar şi calificarea şi perfecţionarea angajaţilor. Plafonul maxim acordat unei firme pentru un astfel de proiect este de 2 milioane de euro.
 
Tot in martie, se lansează şi schema de ajutor de stat pentru ocuparea forţei de muncă, destinată de asemenea companiilor, pentru care sunt alocate 31 de milioane de euro şi care are ca scop integrarea pe piaţa muncii a lucrătorilor defavorizaţi, săraci sau din mediul rural, şi a celor cu handicap. Plafonul maxim pentru o companie variază între 5-10 milioane de euro.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.