Denumirea de firmă rezervată „naţional”, prin aplicaţie informatică

0
 
De luni, 26 ianuarie 2009, rezervarea denumirii unei firme la Registrul Comertului se face la nivel national, prin intermediul unei noi aplicatii informatice dezvoltate de specialistii ONRC, tariful operatiunii fiind de 50 RON. Anterior, rezervarea denumirilor de firme se efectua fie la nivel judetean, fie la nivel national.
 
Intrucat rezervarea denumirii firmei la nivel national era un proces greoi si de durata, putand dura si 3-4 saptamani, multi solicitanti alegeau calea cea mai rapida, respectiv efectuarea rezervarii de denumire doar la nivel de judet, anunta capital.ro, citand sursa ONRC.
 
"Prin implementarea acestei aplicatii, asistam la doua premiere: una legata strict de activitatea comerciantilor, care pe viitor vor avea garantia ca denumirile sub care aleg sa-si desfasoare activitate de comert vor fi protejate la nivel national, neexistand riscul ca un alt comerciant sa aiba aceeasi denumire si a doua legata de activitatea registrului care, in premiera, va putea gestiona si efectua inregistrari in registrul central in timp real", a declarat Calin Bogdan Gaurean, dir.gen. adj. ONRC.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.