Prevederile OUG nr.44/2008 vor „dizolva” afacerile PFA şi AF

0
 
Persoanele fizice (PFA) si asociatiile familiale (AF) autorizate sunt obligate ca, pana la 25 aprilie 2009, sa se transforme in intreprinderi individuale, respectiv, intreprinderi familiale si sa se inregistreze la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul din zona de resedinta.
 
Obligatia este stipulata in prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.44/2008 care a transferat autorizarea PFA de la Primarii la Oficiile Registrului Comertului, in acest sens, proprietarii de mici afaceri trebuind sa se prezinte la ghiseele Administratiei Finantelor Publice pentru intocmirea dosarului fiscal si depunerea declaratiilor estimative de venit, dupa caz, sustine ziaruldebacau.ro.
 
Pana la termenul limita, PF -urile si AF -urile pot functiona in baza certificatelor de inregistrare, dar neindeplinirea obligatiilor de inregistrare va atrage incetarea activitatii si radierea din oficiu, fara nici o alta formalitate. Reglementarile OU nr.44/2008 nu se aplica profesiilor liberale, precum si acelor activitati economice a caror desfasurare este reglementata prin legi speciale.
Persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale sunt platitoare de impozit pe venit si, prin inregistrarea in Registrul Comertului, nu dobindesc personalitate juridica.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.