EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Viitorul RAFO Oneşti, în balanţa Justiţiei

0
 
Pentru compania RAFO, "protagonista" timp de un deceniu a scandalurilor economice pe zona Moldova, cu privatizari esuate, schimbari de actionariat si proteste sindicale, urmatoarele doua saptamani ar putea deschide calea relansarii ca jucator important pe piata hidrocarburilor din Romania sau, dimpotriva, ar putea conduce la schimbarea actionarului majoritar sau la declansarea procedurii de insolventa.
 
Cele 3 procese aflate pe rolul instantelor de judecata din Bacau si Brasov care opune RAFO, Fiscului romanesc, companiei britanice Glencore Energy UK si cererea de faliment introdusa de omul de afaceri Ovidiu Tender contureaza mai multe scenarii posibile, sustine moneyexpress.ro.
 

Noul proprietar si administrator special – Petrochemical Holding, o companie rusa inregistrata in Austria – a achitat in intregime, inca de anul trecut, cele 330 de milioane de euro pe care RAFO le datora Fiscului. Demarase, in plus, si un plan de retehnologizare a companiei, cifrat la peste 350 de milioane de euro.
 
"Se intrase in normalitate. Era o situatie stabila, odata cu lichidarea datoriilor si initierea planului de reorganizare si retehnologizare", afirma Doru Bostina, partenerul-coordonator de la "Bostina si Asociatii", casa de avocatura care asista rafinaria in toate procesele aflate pe rolurile instantelor.
 
Practic, RAFO era pregatita pentru business, dar cele 3 procese pun sub semnul intrebarii proiectele managementului rafinariei.
Scenariul optimist ar fi ca luna septembrie sa gaseasca RAFO Onesti cu capacitati de productie duble, de 3,5 mil. tone de titei anual, si cu alte investitii incheiate. Cu litigiile stinse si businessul pus in ordine, rafinaria ar avea sanse bune de a redeveni un jucator major in industrie.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.