OPC Iaşi face „victime” printre agenţiile imobiliare

0
 
Pentru nerespectarea noii legislaţii (OUG nr.174/noiembrie 2008) în ceea ce priveşte tranzacţiile cu apartamente, case sau terenuri, din cele sase agentii imobiliare din Iasi verificate de inspectorii Oficiului Judeteam pentru Protectia Consumatorilor, trei au fost sanctionate pentru că n-aveau "cartea de vizită" a apartamentelor tranzacţionate cu amenzi in valoare de 1.000, respectiv 3.000 de lei, dar administratorii acestora consideră nejustificate măsurile întreprinse de OJPC, atâta timp cât informaţiile solicitate pot fi obţinute abia după o lună, anunta ziuadeiasi.com.ro.
 
"La Fortuna Imob SRL, în contractul de prestări servicii imobiliare nu existau stipulate clauze privind denunţarea unilaterală a contractului şi nu sunt precizate situaţiile de forţă majoră, deficienţă sancţionată cu 3.000 de lei", a precizat Valerian Sălăvăstru, inspectorul-şef al IRPC Iaşi.
 
O sancţiune de 3.000 de lei a primit şi societatea Inter Nick SRL, pentru că nu există în faza precontractuală informaţii scrise privind preţurile practicate în piaţă pentru tipul de imobil sau deficienţele cunoscute ale imobilului (surse de zgomot, umezeală, poluare, starea seismică, istoricul terenului.
 
De aceleaşi „păcate” a fost găsită vinovată şi agenţia Stil Imobil SRL, care a fost amendată cu 1000 lei. "Ceea ce ni se cere nouă se eliberează de la Primărie sau de la Mediu în 30 de zile. Trebuiau să meargă întâi acolo, să vadă că nu avem cum să respectăm legea", a declarat Corina Nechita, administratorul Stil Imobil SRL.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.