Preşedintele Băsescu, îngrijorat de evoluţia crizei la nivel global

0
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri (28 ianuarie 2009) la Ministerul Finanţelor Publice, că a dorit să prezinte situaţia economică a României şi mediul internaţional în care evoluează.
 
"Am venit să prezint situaţia economică a României şi mediul în care evoluează, adică recesiunea ce va fi foarte puternică în statele vechi ale Uniunii Europene, care reprezintă în acelaşi timp principala noastră piaţă. Plecând de aici, am vrut să arăt efectele asupra economiei româneşti: o reducere consistentă a exportului cu implicaţii în menţinerea forţei de muncă în societăţile naţionale", a declarat Traian Băsescu, după ce a fost prezent la întâlnirea premierului Emil Boc şi a ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor.
 
El a anunţat că, plecând de la această realitate, în cursul zilei de joi va exista o nouă evaluare cu privire la evoluţia crizei în Europa şi la nivel global ce va fi făcută publică de organismele internaţionale şi care "va arăta mai rău decât cea din octombrie-noiembrie 2008".
 
"Am dorit să aduc în discuţie posibilitatea ca, până când vom reuşi să atragem resursele financiare europene, să găsim soluţii în buget pentru a canaliza resurse din bugetul de stat ca să lansăm proiecte de investiţii", a precizat şeful statului.
Traian Băsescu a spus, totodată, că există o depreciere a situaţiei economice la nivel global.
 
"De exemplu, se va face o corecţie la evaluarea creşterii economice globale, ce va fi coborâtă de la 2,2 la 1,5%. În acest context, Europa este extrem de afectată", a accentuat şeful statului.
Preşedintele Băsescu a adăugat că nu a venit să militeze pentru îngheţarea salariilor, ci doar să prezinte o realitate în care evoluează România, iar o decizie în acest sens nu poate fi decât rezultatul discuţiilor Guvernului cu sindicatele şi patronatele.
 
Traian Băsescu s-a aflat miercuri, pentru aproximativ două ore, la Ministerul Finanţelor Publice, unde au avut loc discuţii asupra bugetului de stat pe 2009 între premierul Emil Boc, miniştrii cu atribuţii în domeniu şi reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor.
 
Şeful statului a fost prezent marţi seara, timp de aproximativ o oră, la şedinţa liderilor coaliţiei de guvernare, de la Palatul Victoria, pe tema proiectului de buget pe acest an.
Liderii coaliţiei PD-L – PSD se întâlnesc din nou, miercuri după-amiază, pentru a discuta pe tema proiectului de buget pe anul 2009.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.