EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Preşedintele Traian Băsescu, la discuţiile privind bugetul pe 2009

1
 
Preşedintele Traian Băsescu a sosit miercuri (28 ianuarie 2009) după ora 13,00, la Ministerul Finanţelor Publice, unde au loc discuţii asupra bugetului de stat pe 2009.
Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor se întâlnesc miercuri cu premierul Emil Boc, la MFP, pentru o ultimă discuţie pe tema proiectului bugetului de stat şi a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat.
 
Primul-ministru a declarat că bugetul va fi discutat joi în şedinţa de guvern.
În ceea ce priveşte posibilitatea îngheţării salariilor, şeful Executivului a precizat că, înainte de orice decizie, vor avea loc discuţii cu partenerii de coaliţie şi cu partenerii sociali.

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, şi-a exprimat miercuri speranţa că va fi găsită cea mai bună soluţie pentru România în privinţa bugetului pentru 2009.
 
"Sper să găsim cea mai bună soluţie pentru România. Important pentru toată lumea este să facem un buget fundamentat corect", a precizat Gheorghe Pogea.
El a refuzat să prezinte cifre legate de buget, motivând ca acestea s-ar putea schimba pe parcursul negocierilor şi a dat asigurări că toate coordonatele bugetului vor fi făcute publice în momentul în care va fi gata forma finală.
Liderii coaliţiei PD-L – PSD se întâlnesc din nou, miercuri după-amiază, pentru a discuta pe tema proiectului de buget pe 2009.
 
După mai bine de şapte ore de discuţii, membrii coaliţiei de guvernare nu au ajuns, marţi seară, la o concluzie în acest sens.
Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur declara, marţi noapte, după şedinţa Biroului Politic Coordonator Central al coaliţiei, că au fost făcute progrese semnificative privind "viziunea" asupra proiectului de buget.
Gheorghe Flutur a anunţat că în cursul zilei de miercuri ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, va avea întâlniri pe această temă cu fiecare membru al Guvernului.
loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. IRINA spune

    SUNT SE ACORD CU INGHETAREASALARIILOR,CU CONDITIA SA EXISTE OECHILIBRARE A PRETURILOR PRODUSELOR ALIMENTARE PRECUM SI O S TAGNARE A CHELTUIELILOR CELOR DOUA CAMERE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.