Impozitul forfetar rămâne, deocamdată, în analiză

 
Premierul Emil Boc  a  afirmat ca Executivul nu a luat inca o decizie finala  in ceea ce priveste impozitul forfetar, o asemenea solutie fiind „in analiza”.
 
„Nu am luat o decizie inca (privind introducerea impozitului forfetar – n.r.). Exista o discutie in Ministerul Finantelor si la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, unde sunt oameni foarte tineri si competenti si care vor da un suflu nou in ceea ce inseamna veniturile la bugetul de stat. Este in analiza, va fi discutata”, a spus primul-ministru.
El a explicat ca aceasta initiativa a aparut ca urmare a faptului ca exista, pe piata, o serie de firme care sunt in faliment, dar ele continua sa fiinteze.
 
„Sunt foarte multe domenii unde practic, daca te uiti pe datele economice de pe hârtie, ele n-ar trebui sa functioneze pentru ca sunt in faliment , nu au niciun fel de câstig. Dar functioneaza de 18 ani incoace. Si atunci s-a pus, economic, intrebarea daca ies pe pierderi, cum de mai rezista ? Si atunci s-a pus un semn de intrebare. Si a fost o solutie de analiza sa se impuna acel impozit forfetar, dar nu pe intreg sistemul, ci, eventual, aplicat pe anumite domenii sa se vada daca intr -adevar este viabil sau nu”, a mentionat Emil Boc.
 
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a sustinut, in repetate rânduri, ca doreste sa introduca impozitul forfetar pentru „sute de mii de firme care inregistreaza pierderi de vreo trei ani”.
Pogea a declarat ca, daca aceste firme scot mai putini bani decât baga in afacere, atunci ar fi mai bine sa tina banii in banca, pentru ca vor primi dobânda.
 
În atentia ministrului Finantelor, pentru aplicarea impozitului forfetar sunt in special firmele din domeniul comertului, transporturilor , hoteluri-restaurante, precum si mestesugarii.
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close