Cod de bare inteligent: se înroşeşte dacă alimentul a expirat

 
In curand, etichetele alimentelor vor avea un cod de bare aproape invizibil care se face rosu atunci cand produsul respectiv nu mai este proaspat.
 
Dezvoltarea acestui sistem de etichetare a fost sponsorizata de un grup de companii din domeniul alimentar, care vor sa-i ajute atat pe consumatori cat si pe retaileri sa fie cat mai informati cu privire la calitatea produselor, relateaza Gandul.
 
"Citirea" prospetimii si introducerea unor indicatori de temperatura sunt doua componente esentiale ale "etichetarii inteligente", la care lucreaza specialisti din mai multe state. Acestia vor sa gaseasca formula cea mai buna, dar care sa nu presupuna costuri suplimentare prea mari pentru producatori.
 
Codul de bare inteligent ar putea fi aplicat produselor din carne, peste si lactate refrigerate, care au crescut in preferintele consumatorilor pentru ca sunt mai ieftine decat cele comercializate in stare proaspata.
 
Cercetatorii au mentionat ca procesul de colorare a codului de bare este ireversibil, indiferent unde este mutat produsul si in ce conditii este depozitat.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner