ANAF a declarat inactive sute de firme pentru că nu au depus declaraţiile fiscale

 
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a declarat inactive peste 780 de societati comerciale care nu au depus nicio declaratie la doua termene consecutive si carora nu li s-a aprobat la cerere, un regim derogatoriu.
 
Masura a fost luata prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 363/2009 pentru aprobarea Listei contribuabililor declarati inactivi, publicat joi, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 236, informeaza Avocatnet.ro.
 
In prezent, Procedura privind declararea contribuabililor inactivi este reglementata prin Ordinul ANAF nr. 819/2008, care prevede ca persoanele juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica vor fi declarate inactive daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
 
– nu au depus nicio declaratie la doua termene de declarare consecutive;
– nu li s-a aprobat, la cerere, de catre organul fiscal competent o masura privind indeplinirea obligatiilor fiscale declarative (regim derogatoriu).
 
 
Declaratiile vizate de acest ordin sunt:
 
– formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat";
– formularul 102 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale";
– formularul 103 "Declaratie privind accizele";
– formularul 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata";
– formularul 301 "Decont special de taxa pe valoarea adaugata";
– formularul 390 VIES "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri";
– formularul 394 "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national".
 
Declararea contribuabililor inactivi se face cu data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a ordinului presedintelui ANAF pentru aprobarea Listei contribuabililor declarati inactivi. De la aceeasi data, inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile cuprinse in lista se va anula.
 
Reactivarea contribuabililor va fi posbila daca acestia si-au indeplinit obligatiile declarative sau daca li s-a aprobat, la cerere, trecerea in regimul derogatoriu de declarare.
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata