EUR
USD
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Domnule Boc, angajaţi-ne pe toţi la stat

– Premierul Emil Boc a renuntat definitiv la restructurarea aparatului birocratic, in timp ce ministrul sau de finante recomanda firmelor private sa se inchida, daca nu-si pot plati darile catre stat.
Nu mai am nici un dubiu in privinta masurilor anticriza ale coalitiei de guvernamant aflata la guvernare. Intreaga responsabilitate trebuie aruncata in carca economiei private, care nu numai ca trebuie sa-si asigure supravietuirea, sau sa-si gestioneze caderea, dar mai are de platit si lipsa de responsabilitate a guvernantilor, scrie  Alexandru Moldovan intr-o analiza publicata de Bloombiz.ro.
Cele mai elocvente exemple in acest sens ne-au fost date de insusi primul ministru si ministrul de finante, la sfarsitul saptamanii trecute.
Emil Boc a anuntat triumfalist ca s-a decis sa mentina locurile de munca in sistemul bugetar, ba, mai mult, nu exclude chiar eventuale majorari salariale in 2009, in functie de evolutia economiei si de economiile bugetare.
Aceasta dupa ce timp de doua luni, de la instalarea in Palatul Victoria, am fost bombardati de declaratiile guvernantilor privind haosul pe care l-au gasit in sistemul bugetar, de la schemele umflate de personal si pana la salarii ce sfideaza orice principiu economic, inclusiv masura bunului simt.
Numarul somerilor a ajuns in Romania, la sfarsitul lunii martie, la 513.621 de persoane, mai mult cu 176.537 fata de luna iunie a anului trecut. Bun asa. Numai ca din totalul somerilor,  385.788  de persoane provin din domeniul privat.
Numarul somerilor din acest sector a crescut cu doua treimi in noua luni, acoperind peste doua treimi din totalul somerilor din Romania.
In acelasi interval de timp, din sectorul de stat au provenit ceva mai mult de 20.000 de someri. Cum ar reactiona un om intreg la minte in aceasta situatie ? Pe cine ar cauta sa protejeze ?
Raspunsul ni l-a dat deja insusi primul ministru al guvernului roman: sectorul de stat.
Si ca sa puna cireasa pe tort, tot acestui sector ii mai promite si o marire de salarii, in anumite conditii. Iertati-ma, eu nu mai pot avea nici un comentariu.
Sa trecem insa la vajnicul ministru de finante, care cu toata energia de care poate da dovada incearca sa adune bani la bugetul de stat, inclusiv din piatra seaca.
E cat se poate de logic, aparatul birocratic, functionarii statului, daca tot nu sunt dati afara si isi mentin consumul ca in vremurile bune, trebuie platiti de undeva.
Asa a inceput toata povestea cu impozitele forfetare, cu birurile aruncate in carca intreprinderilor mici si mijlocii.
Citește și
1 Comentariu
  1. GOGU DE LA BRAGADIRU spune

    HAIDETI SA NE MUTAM TOTI AFACERILE IN BULGARIA SAU UNGARIA, SA VEDEM ATUNCI DE UNDE MAI PLATESC EI SALARIILE LA ANGAJATII STATULUI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata