Revolta chiriaşilor lui Elan Schwartzenberg

 
Presaţi de criza financiară, chiriaşii City Park Mall Constanţa au adresat o petiţie preşedintelui Neocity Group România, Elan Schwartzenberg, prin care îi cer să reducă la jumătate obligaţiile financiare stipulate în contractul încheiat în urmă cu un an. „Am solicitat cu toţii, individual, reducerea cuantumului chiriei şi a costurilor legate de utilităţile fixe şi reclamă, pentru rentabilizarea activităţii”, arată cei 35 de semnatari ai petiţiei.

„Suntem legaţi de mâini şi de picioare. Contractul este încheiat pe 5 ani şi, dacă renunţăm unilateral, suntem obligaţi să plătim chiria pe toată perioada. Ne-am repezit anul trecut în primăvară să-l semnăm, cine se gândea la criza financiară”, ne spune o doamnă care deţine un spaţiu mic la etajul al doilea. Magazinul este gol, la fel şi multe dintre spaţii. Vânzătorii se plictisesc deşi mallul oferă, potrivit site-ului său, „peste 100 de branduri pe o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi de spaţiu de shopping, distracţie şi acţiune”, scrie Evenimentul Zilei.

 
Plătim, în funcţie de suprafaţa închiriată, de la 140 euro/mp până la 5.000 euro/mp. Unii dintre noi dăm şi aproape 30.000 euro pe lună pe chirie”, spune un alt semnatar al petiţiei.
Unii chiriaşi sunt revoltaţi şi de faptul că, în ultima lună, s-au trezit că trebuie să plătească dublu pentru curentul electric. „Nici măcar nu am fost notificaţi, am fost puşi în faţa unui fapt împlinit, pentru că domnul Elan a cumpărat şi postul de transformare a energiei electrice de lângă mall”, se plânge alt comerciant.
 
Preşedintele Neocity Group, Elan Schwartzenberg, nu pare impresionat de nemulţumirile chiriaşilor.

Supărat pe chiriaşi, Schwartzenberg ameninţă că se va implica direct în lămurirea situaţiei de la Constanţa: „Eu, personal, voi ajuta orice proprietar de magazin să-şi susţină afacerea, dar voi combate orice fel de organizare de tip sindical şi nu voi negocia niciodată cu puţinii inconştienţi care confundă o afacere privată cu organizaţii revoluţionare de tip mafiot”. A luat deja primele măsuri şi a reziliat două contracte cu persoane care „căutau spectacol şi agitaţie”.

 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.