EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Google, la prima scadere a cifrei de afaceri

 
În ciuda unei scaderi a vânzarilor  in primul trimestru, profitul grupului Google continua sa creasca, scrie cotidianul francez Le Figaro.
“Google a avut un trimestru bun, având in vedere dimensiunea recesiunii”, declara ieri Eric Schmidt,  presedinte-director  general al grupului Internet,  cu  ocazia  unei  conferinte  de  presa.
 
Societatea afiseaza, intr-adevar, rezultate in crestere, cu un beneficiu net de 1,42 miliarde de euro, mai mare  cu cel putin 9%, depasind aproape  de  3 ori beneficiul realizat in trimestrul precedent. Investitorii au  fost  entuziasmati de  beneficiul  de 5,16  dolari pe  actiune,  cifra  net  superioara previziunilor analistilor care estimau un beneficiu de 4,93 dolari pe actiune. În schimburile electronice conform bursei, titlul era de 4,31%.
 
Cum o veste buna nu soseste niciodata singura, cabinetul de marketing ComScore anunta ca si-a consolidat inca si mai mult prima pozitie pe care o detine intre motoarele de cautare din Statele Unite, cu o cota de piata de 63,7% in luna martie, continua Le Figaro.
 
Singura umbra pe acest tablou, grupul acuza in acest trimestru prima sa reducere a activitatii. Astfel, incasarile cifrate la 5,51 miliarde de dolari reprezinta o crestere de 6% pe an, dar in acelasi timp, o scadere cu 3% fata de trimestrul precedent. Explicând acest regres, Eric Schmidt sublinia comportamentul “absolut  rational”  al utilizatorilor  de  Internet,  care  cheltuiesc  mai putin  si  al advertiserilor care cauta sa-si micsoreze tarifele practicate.
 
În aceeasi conferinta de presa, Eric Schmidt, a elogiat site-ul microblog Twitter: pentru patronul motorului Google, site-ului “tweet” este in sine un semn “ca inovatiei ii merge bine la Silicon Valley” aratând ca site-urile de acest tip ar putea deveni “o modalitate de a canaliza informatiile marketing” si prin urmare, de “a acrosa produse publicitare”.
Atentia pe care presedintele director general o acorda lui Twitter va relansa cu siguranta speculatiile  privind  o  casatorie  intre  cele  doua  grupuri. 
 
Cu  câteva saptamâni in  urma,  blogul tehnologic Techcrunch anuntase negocieri avansate intre motorul de cautare si site-ul Internet pentru luarea de catre Google a controlului asupra Twitter contra unei sume totale de 250 de milioane de dolari.
În cazul in care, dupa cel putin 2 ani de existenta, Twitter va avea peste sase milioane de utilizatori, cifra la care nu ajunge intotdeauna, acesta va trebui sa produca incasari.
 
În timp ce Google incepe sa rentabilizeze Youtube, proiectul de achizitie ar putea ridica din nou semne de intrebare cu privire la strategia Google in materie de expansiune.Eric Schmidt pare totusi sa ia pozitie fata de acest dosar.
Încurajat de bunele sale rezultate trimestriale, el a precizat ca Google ar fi “foarte, foarte fericit” sa ajute Twitter sau alte site-uri Internet de “comunicare imediata” sa câstige bani.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata