ANAF: Directorii instituţiilor deconcentrate au două variante pentru păstrarea posturilor

Directorii din cadrul Directiilor judetene ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, ai Garzii Financiare si ai Autoritatii Nationale a Vamii, care au primit preavizul pentru a elibera, in interval de 30 de zile, functiile pe care le detin, pot avea doua variante pentru a-si pastra posturile, acestia pot ramâne functionari publici dar cu functii de executie sau pot da concurs pentru a deveni directori cu contract de management, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

“Cele 318 persoane cu functii de conducere din cadrul ANAF, Garzii Financiare si Autoritatii Nationale a Vamii care au primit preavizul pentru 30 de zile pot opta pentru o functie de executie pastrându-si statutul de functionar public sau pot opta pentru depunerea candidaturii pentru directori angajati cu contract de management. Totodata, acestia pot pleca din sistem”, a afirmat Sorin Blejnar. Potrivit presedintelui ANAF, directorii demisi nu erau obligati sa vina vineri pentru o intâlnire cu conducerea ANAF.

Citeste si:  Legumele verzi îmbunătăţesc funcţionarea muşchilor

“Astazi, la ANAF, au venit 84 de directori din cadrul Garzii Financiare pentru a le fi prezentat noul comisar general, Sorin Florea. Desigur acestia au discutat si despre Ordonanta 37/2009 referitoarea la eliberarea acestora din functie”, a mentionat Sorin Blejnar.

Printr-un act normativ al ANAF privind propria restructurare a agentiei au fost reduse alte 565 de posturi din cadrul institutiei la nivel national. “Impactul bugetar in urma reducerii celor 565 de posturi este de 500.000 de lei pe luna”, a subliniat Sorin Blejnar. Sefii din cadrul ANAF sunt eliberati din functie in urma aplicarii unei ordonante de urgenta adoptata miercuri de Guvern, care vizeaza functiile de conducere in serviciilor publice deconcentrate.

Citeste si:  OLT - lista agenţilor economici declaraţi inactivi (martie 2011)

Fostul sef al Fiscului, Daniel Chitoiu, a declarat recent ca starea de incertitudine la nivelul personalului ANAF a afectat incasarile bugetare pe primul trimestru din 2009, care au scazut cu 6,6-6,7% fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Daniel Chitoiu, a spus ca gradul de colectare a impozitelor si taxelor s-a inrautatit, iar conformarea voluntara a contribuabililor a scazut in primul trimestru din 2009 la 66%, fata de 84% in primul trimestru din 2008, nu numai din cauza crizei, ci si din cauza problemelor de organizare la ANAF, pe fondul incertitudinilor si al asteptarilor legate de pierderea posturilor.

Citeste si:  Premierul a cerut plafonarea salariilor şefilor de regii şi la nivel local
Citește și
1 Comentariu
  1. gonzales spune

    Prea multe valuri pentru un aspect care, de fapt , este in practica de 20 de ani. Asa se proceda si pana acum. Mai ales sefii care erau „actori” stiu foarte bine asta. Acum doar s-a incercat legiferarea acestui fenomen.E de bine. Cu privire la scaderea gradului de colectare, nu cred ca e relevant si nu e bine sa comparam cu aceeasi perioada a anului trecut. E diferenta mare fata de anul trecut cu privire la activitatea firmelor. Eu zic ca, cu cat mai curand se trece la trteaba, cu atat e mai bine. Lumea se aseaza imediat si se vor conforma regulii. Dar starea de incertitudine face ca si cei , cu intentii mai putin „ortodoxe” sa speculeze in folosul lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata