AVAS îşi menţine decizia de a desfiinţa contractul de privatizare a RODIPET

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) isi mentine decizia de a desfiinta, cu daune interese, contractul de privatizare a companiei din domeniului distributiei de presa Rodipet SA Bucuresti, se arata intr-un comunicat AVAS.

Hotarârea Colegiului Director al AVAS privind desfiintarea contractului de privatizare si inscrierea Autoritatii ca actionar la Rodipet ramâne valabila. De asemenea, compania de distributie a presei se afla, in continuare, in monitorizarea AVAS.

În urma deciziei adoptate luna trecuta de catre Colegiul Director, AVAS a solicitat reinscrierea ca actionar la Registrul Comertului, termenul stabilit de judecatorul delegat fiind 26 mai 2009.

Ulterior reinscrierii, AVAS va notifica cumparatorul si va trece la desfiintarea contractului de privatizare. Ca urmare a neprezentarii de catre cumparator a dovezilor indeplinirii obligatiilor investitionale scadente, asumate prin contract, Colegiul Director al AVAS a hotarât executarea garantiilor reale imobiliare constituite in favoarea AVAS asupra unui numar de 7.351.797 actiuni emise de Rodipet SA. (in prezent Network Press Concept SA) si reinscrierea Autoritatii ca actionar pentru acest pachet.

Totodata, Colegiul Director al AVAS a hotarât desfiintarea cu daune interese a contractului de privatizare, ca urmare a actionarii pactului comisoriu pentru nerealizarea de catre cumparator a obligatiilor asumate prin contract.

Daunele interese, in suma minima, constau in penalitati calculate ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale (1, 9 milioane lei), penalitati calculate ca urmare a nerealizarii investitiilor pentru dezvoltare (375.232 euro), precum si dividende incasate de cumparator in perioada de valabilitate a contractului.

Rodipet SA a fost privatizata in anul 2003 prin semnarea unui contract de privatizare prin care Magnar Two SRL a achizitionat 90.574 actiuni, reprezentând 100% din capitalul social al companiei de distributie de presa.

În prezent, Network Press Concept SA (fosta Rodipet SA) se afla in insolventa, ca urmare a cererii formulate de Regia Autonoma Monitorul Oficial.

Citește și
1 Comentariu
  1. syle spune

    DACA STATUL V-A PLATI SALARIILE TOT LA 3 LUNI VAI DE CAPUL NOSTRU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.