Culmea forfetarului: Plăteşti chiar dacă ai cerut suspendarea sau radierea înainte de 1 mai

Noul impozit minim pe profit, intrat in vigoare vineri, va trebui sa fie platit chiar si de contribuabilii care au cerut deja suspendarea sau radierea, pentru ca nu se ia in considerare data la care este depusa cererea, ci cand devine efectiva, a declarat pentru Business Standard Cristina Farcas, judecator delegat la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Potrivit unor surse guvernamentale, cei care au solicitat radierea sau suspendarea inainte de 1 mai, dar nu au primit decizia din partea judecatorului pana la intrarea in vigoare a ordonantei, sunt pasibili sa plateasca impozit minim aferent lunii mai.

Noul impozit si normele par neclare chiar si pentru ministerul de resort. Oficial, Finantele au comunicat ca se ia in calcul data inregistrarii cererii la ONRC, iar cei care depun solicitarea dupa 1 mai vor plati impozit forfetar pentru cate zile au depasit termenul.

In ultima saptamana, mii de contribuabili din toata tara au luat cu asalt sediile Registrului Comertului, cerand suspendarea sau inchiderea activitatii, iar judecatorii delegati de pe langa aceste oficii sunt coplesiti. De exemplu, in Bucuresti, cei trei judecatori de pe langa ONRC au fiecare cateva sute de dosare de evaluat.

Daca teoretic o suspendare dureaza sapte zile, radierea unei firme poate ajunge si pana la aproape doua luni pana sa devina efectiva.

Continuarea în Business Standard

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.