Delphi începe în septembrie producţia la Iaşi şi angajează peste 1.000 de oameni

0

Delphi Diesel Systems Romania va deschide, la 1 iulie, fabrica de peste 100 milioane de euro de la Miroslava, Iasi, productia efectiva urmand sa inceapa in luna septembrie a acestui an

Pana atunci, compania deruleaza programe de training pentru angajati intr-o mica unitate de productie de tip brownfield din complexul Tehnoton din Iasi. In prima etapa a proiectului vor fi create intre 1.000 si 1.500 de locuri de munca, ulterior, numarul acestora urmand sa fie suplimentat pana la 2.500 de salariati.

“Intentionam sa incepem productia la fabrica greenfield de la Iasi in luna septembrie. Delphi Diesel Systems Romania opereaza in prezent o mica unitate de productie in Iasi, unde lucreaza 240 de angajati si care are un rol de formare profesionala. Aceasta fabrica, de tip brownfield, este operationala de la sfarsitul anului trecut, aici fiind derulate in prezent programe de training”, a declarat pentru Business Standard directorul de comunicare al Delphi Eastern Europe, Agnieszka Przymusinska.

Proiectul, care presupune investitii de peste 100 milioane de euro, a fost mentinut neschimbat, ajungand in prezent in faza angajarii de personal cu inalta calificare.

Delphi Diesel Systems Romania ar putea produce la Iasi, printre altele, sistemul de injectie pentru noul model Renault Twingo, lansat deja pe piata europeana.

Compania mai detine in Romania doua fabrici – una la Sannicolau Mare, construita in 1997, si alta la Ineu, deschisa in 2004, unde sunt produse sisteme electrice, repere pentru interior si portiere si cablaje auto. Compania are in Romania, in total, peste 7.000 de angajati.

Continuarea în Business Standard
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.