Imobiliare: Clienţii care refuză să achite comisioane sunt „jupuiţi” în instanţă

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe agenţii imobiliare apelează la justiţie pentru a-şi recupera banii din comisioanele pe care unii clienţi „au uitat” să le achite.

Majoritatea proceselor vizează neplata serviciilor prestate de agenţii în perioada iulie-noiembrie 2008, atât de vânzători, cât şi de cumpărători.

Până în prezent, patru mari agenţii imobiliare au optat pentru această variantă de a-şi recupera banii. „Neplata comisionului acceptat sub semnătură de client atrage penalităţi de 0,5% pe zi de întârziere începând cu data încheierii antecontractului de vânzare-cumpărare cu mandatarul proprietar/ cumpărător şi până la data plăţii efective”, se stipulează în contractele agenţiilor imobiliare.

Comisioanele practicate de agenţiile imobiliare din Iaşi variază între 2% şi 3% din valoarea tranzacţiei, în ceea ce priveşte cumpărătorul. Vânzătorul trebuie să plătească doar 1% din valoarea apartamentului vândut prin intermediul agenţiei imobiliare.

SC Fidelia Casa este una dintre agenţiile care nu au reuşit să se înţeleagă cu toţi clienţii săi pe cale amiabilă şi care a pornit, până acum, cele mai multe procese în care reclamă neplata comisioanelor, fiind urmată de SC Terra Real Estate, Casa Albă şi Dinamic Imobiliare SRL.

Continuarea în Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.