Supermarketurile au scumpit alimentele cu peste 30% într-o singură săptămână

0

Mai sunt aproximativ trei-patru saptamani pana cand vom putea cumpara din piata rosii, castraveti si ardei de provenienta autohtona. Pana atunci, supermarketurile profita de pozitia de lider pe care o detin in piata si scumpesc, peste noapte, produsele alimentare.

„Retailerii nu au nici un motiv intemeiat sa creasca preturile cu 30-40%, asa cum s-a intamplat saptamana trecuta. Am ajuns sa mancam mai scump ca de Paste”, ne-a declarat Tudor Dorobantu, secretarul general al Agrostar.

Pe viitor, specialistii prevad alte scumpiri la produsele alimentare si nonalimentare, ca o consecinta a introducerii impozitului minim anual care trebuie platit incepand cu 1 mai.
„Am fost, sambata, intr-un supermarket din Capitala si am fost socat sa vad ca alimentele erau mai scumpe chiar si fata de perioada de dinaintea Pastelui. Un kilogram de rosii, care costa 6 lei, acum este la 8 lei. De asemenea, un vin de import care se vindea la un pret de 9 lei, acum costa 12 lei. Sunt scumpiri carora nu le inteleg logica”, ne-a declarat Dorobantu.

„Nu exista nici o explicatie, nici o scuza pentru aceste majorari de preturi, mai ales ca peste putina vreme apar si produsele romanesti. Supermarketurile detin monopol pe piata romaneasca, asa ca au profitat de ocazie si au scumpit produsele cu peste 30% intr-o singura saptamana. Ori asta se numeste specula, nu altceva. In mod normal, in urmatoarele 10-15 zile, legumele ar trebui sa se ieftineasca sensibil, pentru ca in piete vor aparea cele romanesti”, mai spune Dorobantu.

Continuarea în Gardianul
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.