15% dintre proprietarii de maşini vor să renunţe la RCA

Aproximativ 15% dintre proprietarii de masini vor sa renunte la RCA, in 2010, motivele fiind costurile, dorinta de a cerceta piata, oferte mai bune si criza financiara, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Gabriela Rusu, director de marketing pentru pietele emergente in cadrul Uniqa International.

Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat pe piata româneasca de grupul austriac de asigurari Uniqa, pe un esantion reprezentantiv format din persoane cu vârsta cuprinsa intre 25 si 49 de ani, cu studii medii si superioare, provenite din sapte orase.

Întrebat ce parere are despre procentul mare de asigurati care vor sa renunte la RCA, presedintele Directoratului companiei Uniqa Asigurari, Ileana Horvath, a apreciat ca fiind ingrijoratoare aceasta intentie si a afirmat ca intentioneaza sa ceara sprijin organelor abilitate ca toti posesorii de masini sa cumpere RCA, in contextul in care soselele din România sunt pline de accidente rutiere.

“Comisia de Supraveghere a Asigurarilor vrea sa dispuna masuri in vederea reducerii numarului de persoane care renunta la RCA. Speram ca cei care renunta sa-si tina masinile in garaj si sa nu devina adevarate bombe pe soselele din România. Ne ingrijoreaza cei care nu au RCA si circula periculos, producând accidente. Noi am incercat sa segmentam produsele, sa stabilim alte tarife pentru RCA”, a declarat Ileana Horvath.

Referitor la posibilitatea ca asiguratorii sa incheie polite RCA doar pentru o luna, Ileana Horvath a spus ca introducerea acestui tip de polite este atributul exclusiv al CSA, companiile de asigurari neputând lua o astfel de masura.

Reprezentantul Uniqa Asigurari a subliniat ca, potrivit bazei de date a CEDAM, in România, in jur de 80% dintre masini sunt asigurate RCA, numarul acestora scazând usor fata de anii anteriori, desi niciodata nu a atins 100%. “Acest procent este peste media minima prevazuta de legislatia europeana”, a subliniat Ileana Horvath.

Din studiul efectuat de Uniqa a mai reiesit ca 9% dintre repondenti vor sa renunte la asigurarile Casco, 7% la asigurarile de bunuri si câte 6% la asigurarile de locuinta si de viata.

În paralel, studiul arata faptul ca 51% dintre cei intervievati intentioneaza sa cumpere o asigurare de locuinta anul urmator, 44% o polita RCA, 32% o asigurare Casco.

20% din grupul – tinta al companiei nu are nicio asigurare, ceea ce duce la concluzia ca exista un potential mare de asigurare pe piata româneasca pentru asigurarile de viata, de locuinte, de sanatate si de bunuri, potrivit Gabrielei Rusu.

Potrivit cercetarii, 25% dintre persoanele participante au o polita de asigurare, alte 25% au câte doua polite de asigurare, 13% au trei polite si 17% au patru sau mai multe polite.

Citește și
1 Comentariu
  1. patrana lucian spune

    in anul 2008 ma duceam cu masin ape traseul pitesti- valcea si in localitatea Draganu m-am petrecut cu un tir care transporta fier vechi tirul se ducea catre pitesti.La un moment am fost lovit de o roata a tiruliu care s-a rupt din buloane si s-a rostogolit si m-a lovit chiar in mijlocul masini intre roti . mare noroc am avut ca am scapat cu citeva hematoane si multumesc lui dumnezeu ca am scapat.Politia din Draganu nu avrut sa aduca pe cei de la RAR sa cintareasca tirul care dupa mine era supra incarcat ,si ne mai miram ca nu avem drumuri!Tirul era asigurat la alianz tiriac o rusine de firma de asigurari am tras de ei si nu am fost despagubiti decit cu 2300ron am avut motorul spart cutia sparta planetare si toata fata nu sa mai putut repara si de la o masina care dadasem 9000ron m-am ales cu o paguba de7000ron. Bani i-am obtinut dupa 3 luni de zile nu ar bani tiriac de femei ??? are dar de noi cei care ne fac pagube sunt cei bogati si nu dau despagubiri. DIN ACEST MOTIV NU MA MAI ASIGUR ASA SUNT TOTI ROMANI DAR VOI ZIARISTI VA FACETI CA NU VEDETI CA VA DAU SPAGA BOGATI . IMI ESTE RUSINE CA TRAIESC S-AU CA M-AM NASCUT IN ACEASTA TARA DIN CAUZA STATULUI CA NU NE APARA RUSINE CONDUCATORI NU STITI DECAT SA VA DISTRATI SA ARANJATI COPII UNA DOUA LA SINAIA ,LA MARE LA BRASOV DAR DE CEI MULTI VA DOARE IN COT RUSINE RUSINE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.