Băsescu: Ajutor, ne paşte criza socială!

Presedintele Traian Basescu a atras atentia, marti, in cadrul unei intâlniri cu membrii Consiliului Investitorilor Straini, ca, in conditiile crizei economice, se prefigureaza si o criza sociala. În acest context, seful statului a facut un apel la membrii CIS sa se gândeasca bine inainte de a recurge la trimiteri in somaj.

“Este clar ca se prefigureaza si o criza sociala. Venind de la acest punct, imi permit sa fac un apel la dumneavoastra, la proprietari, la investitori, la oameni care angajati forta de munca. Si acest apel este, daca vreti, un fel de rugaminte: gânditi-va de zece ori inainte de a trece la trimiteri masive in somaj. Resursa bugetara este limitata si, chiar daca nu va cer un lucru specific unei economii de piata dinamice, am rugamintea sa analizati posibilitatea de a fi partenerii Guvernului in incercarea de a diminua la maxim efectele sociale. Când spun a diminua la maxim nu inteleg ca ar putea fie evitate”, a afirmat presedintele.

Traian Basescu a adaugat ca pe piata unica europeana unele economii puternice au perspectiva unor contractii ale PIB cu 4-6% in comparatie cu anul trecut. Seful statului a aratat ca este importanta evitarea unui derapaj economic al României care s-ar extinde “imediat intr-un catastrofal derapaj social”.

Seful statului a precizat ca, in România, in mod categoric, va exista o crestere a somajului, dar a adaugat ca, asa cum a cerut la un moment dat bancilor un parteneriat cu Guvernul, la fel le cere si investitorilor straini un parteneriat in a incerca diminuarea la maxim a efectelor crizei.

Pe de alta parte, el a admis ca, desi bancile au spus “da” parteneriatului cu Guvernul, acest lucru nu a avut deocamdata efecte concrete, vizibile, motiv pentru care este posibil sa aiba o noua intâlnire cu reprezentantii acestora in perioada urmatoare.

Citește și
1 Comentariu
 1. Ovidiu spune

  Mr. President face apel la oamenii de afaceri sa se gandeasca de zece ori inainte sa faca disponibilizari, ca resursa bugetara este limitata… bla.. bla…
  Dar ce a facut mr. Base’, cand mr.Poc a limitat si mai mult aceste resurse trimitand la inchidere mii de firmulite, care aduceau banuti la buget si care aveau 2-3 angajati carora le dadeau o paine si nu erau nevoiti sa intinda mana la stat pt. un ajutor de somaj.
  Fenomenul social de care vorbeste Basescu a fost mult accelerat de aceste eminente cenusii ale finantelor: Boc si Pogea…
  Asa ca d-le Presedinte: „ciocu’ mic…si observati efectele in economie ale deciziilor oamenilor dvs.”
  Dumnezeu sa ne aiba in paza !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.