Şoc imobiliar: „Arena Residential” cade!

Unul dintre proiectele imobiliare ieşene lansate în urmă cu doi ani cu surle şi trâmbiţe, “Arena Residential” din cartierul Tătăraşi, a intrat în moarte clinică.

Constructorul, Instalaţii Grup, în spatele căreia se află omul de afaceri Sorin Ionescu, şi-a retras mai bine de jumătate dintre muncitori de pe şantier. Motivul? Investitorul englez nu i-a mai plătit facturi din noiembrie 2008, acumulând deja o datorie ce se apropie de 1 milion de euro.

Pentru a-şi recupera aceşti bani, consilierul local l-a dat în judecată pe reprezentantul SC Red Management Capital SRL, Andrew Clive Stear, căruia îi solicită plata lucrărilor efectuate, plus penalităţi de întârziere de peste 3,3 milioane de lei.

“În momentul de faţă, lucrările au fost mult diminuate, dar nu oprite. Este vorba despre o somaţie de plată pentru facturi neachitate pe lunile noiembrie, decembrie, ianuarie şi februarie, suma totală ridicându-se la peste 2,7 milioane de lei, iar cu tot cu penalităţi ajungând la 3,3 milioane lei. Aştept în continuare ca investitorul englez să deblocheze banii. E o sumă importantă pe care noi o aşteptăm. Firma are peste 100 de angajaţi care trebuie plătiţi”, susţine omul de afaceri.

Dincolo de problemele financiare de la Arena rămâne o alta, la fel de gravă. Ce se va întâmpla cu ieşenii care şi-au cumpărat apartamente în blocurile Arena? În cazul în care lucrările nu vor fi finalizate, mai ales că sunt deja întârzieri în ceea ce priveşte predarea apartamentelor contractate, ieşenii în cauză vor aştepta fie finalul procesului, care se poate întinde pe mai mulţi ani, fie îşi vor recupera banii daţi.

Reprezentantul exclusiv prin care se realizează vânzările de locuinţe din cadrul ansamblului “Arena Residential”, firma DTZ Echinox, prin Managing Director Dan Dimofte, susţine însă că “ investitorii englezi fac acum tot ce le stă în putinţă pentru a face rost de bani de la bănci”.

Potrivit lui Dimofte, până în momentul de faţă, agentul de vânzări DTZ Echinox Bucureşti a reuşit să vândă în jur de 19 – 20 de apartamente, iar aproape 50% din spaţiile comerciale ale ansamblului au fost închiriate.

Continuarea în Ziua de Iaşi
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.