Numărul impozitelor, taxelor şi tarifelor parafiscale a fost redus cu 176

0

Numărul impozitelor, taxelor şi tarifelor parafiscale a fost redus cu 176, iar până în data de 14 mai se vor elabora actele normative pentru eliminarea sau reducerea unora dintre acestea, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, la deschiderea Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, TIMM 2009.

„Am făcut deja o primă evaluare a numărului de impozite, taxe şi tarife parafiscale, am redus deja 176. Până în 14 mai vom avea deja actele normative elaborate pentru eliminarea sau reducerea unora dintre ele, tocmai pentru a scuti mediul de afaceri de aceste taxe, impozite care iau şi timp, iar pe noi ne costă mai mult să le administrăm decât banii pe care îi luăm din cuantumul acestor taxe”, a precizat primul ministru.

În acest context, şeful Executivului a subliniat că va fi simplificată legislaţia din România, cu privire la fiscalitate şi, totodată, se lucrează la promisiunile legate de neimpozitarea profitului reinvestit, măsură ce va fi luată pentru sprijinirea mediului de afaceri.
„Sunt condiţiile oarecum optimiste ca în perioada următoare să sperăm la o îmbunătăţire a mediului de afaceri şi, implicit, a bunului mers al economiei româneşti”, a spus el.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.