„Regele fierului vechi” îşi strânge datornicii cu uşa

Unul dintre oamenii de afaceri ieşeni prezenţi în Top 300, Constantin Comănescu, cunoscut drept “regele fierului vechi” datorită firmei sale Remat,  i-a pus gând rău unui partener de afaceri datornic.

Prin intermediul societăţii Combeton SA, reprezentată în justiţie de apărătorul Laurenţiu Popa, Comănescu a acţionat în judecată Art Instal, solicitând obligarea acesteia la plata unor datorii de 370.000 de lei, cu tot cu penalităţi. 165.000 de lei reprezintă contravaloarea mărfurilor livrate, iar 205.000 lei reprezintă penalităţile de întârziere.

Potrivit administratorului Combeton, Nicuşor Ivanciuc Lazăr, problemele au apărut în vara lui 2008, după ce a livrat la Art Instal 3.000 metri cubi betoane şi mortare, în valoare de 900.000 de lei, iar partenerii au întârziat plăţile.

Citeste si:  Guvernul a amânat cu un an, până în decembrie 2016, aplicarea Legii privind insolvenţa persoanelor fizice

“Având în vedere că termenul privind plata mărfurilor a depăşit scadenţa, am procedat la calcularea de penalităţi de întârziere de 0,5 la sută. Cei de la Art Instal nu au înţeles să se conformeze adreselor noastre când i-am chemat la conciliere”, arată în plângere Ivanciuc.

Articolul integral în Ziuadeiasi.com.ro
Citește și
1 Comentariu
  1. Elena L. spune

    Nu ma mira deloc. Au inceput sa aiba probleme mari si cu clientii. Pe langa asta am constatat ca recurg la fals si uz de fals in licitatiile publice. Iata de pilda ce s-a intamplat cu licitatia de la Spitalul Clinic de Boli Infectioasa Iasi si ce a hotarat CONSILIUL NATIONAL DE SOLUTIONARE A CONTESTATIILOR:

    anularea hotărârii de„atribuire a contractului de lucrări firmei SC ART INSTAL SRL, deoarece considerăm că acest act este nelegal, firma câştigătoare neîntrunind punctajul comunicat”, precum şi „reluarea procedurii deatribuire din stadiul deschiderii ofertelor.”

    Orice avocat bine scolit si, la urma urmei, cred ca oricine isi poate da seama ce se intampla.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata