Un „comando” de 86 de inspectori de la Bucureşti controlează firmele sucevene

1
  • Zeci de verificări au fost făcute inopinat, zilele trecute, de inspectori din Garda Financiară, Garda de Mediu, Inspectoratul Silvic şi Poliţie la firmele de prelucrare şi exploatare a lemnului

  • Mai toţi şefii instituţiilor sucevene nici nu ştiau de controalele făcute întrucât verificările au fost realizate de echipe mixte formate doar din inspectori din Bucureşti fără să aibă alături vreun angajat al vreunei instituţii de control din Suceava

Verificări fără precedent au fost făcute inopinat de autorităţile centrale la firmele de exploatare şi prelucrare a lemnului din mai multe localităţi sucevene .

Un “comando” de inspectori de la mai multe instituţii centrale a „năvălit” asupra gateriştilor din Suceava, controlul fiind inopinat iar verificările au fost făcute şi la firme de prelucrare şi exploatare din judeţul Neamţ.

Nu mai puţin de 86 de angajaţi ai structurilor de control de la nivel central s-au cazat, zilele trecute, la diferite localuri din judeţul Neamţ şi se întâlneau în fiecare dimineaţă la un local din localitatea suceveană Spătăreşti unde primeau în plic date de la coordonatorul anchetei cu privire la firmele de trebuiau verificate.

Despre această acţiune, prefectul Sorin Popescu susţine că a aflat abia ieri. Conform prefectului de Suceava, este un control inopinat declanşat de Ministerul Agriculturii şi făcut în colaborare cu instituţii din subordinea Minisetrului Administraţiei şi Internelor, Ministerului de Finanţe şi al Ministerului Mediului. Potrivit unor surse din mediul politic şi de afaceri, creierul şi coordonatorul acestei anchete fără precedent la „lemnarii” din judeţul Suceava este Gică Duţă, subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurii şi Dezvoltării Rurale.

În general, au fost făcute verificări în zona de munte a judeţului, la firme din localităţi precum Gura Humroului, Pojorâta, Sadova şI Brodina. Deocamdată, o situaţie exactă a amenzilor şi a celorlalte măsuri luate nu există, însă sunt anumite semnale că au fost date şi sancţiuni ce depăşesc 100.000 de lei.

Continuarea în Obiectiv de Suceava

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. A Nicoara spune

    Foarte bine !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.