Acordul cu FMI şi UE stopează angajările la stat

  • Statul va putea angaja un om doar dacă alţi şapte părăsesc sistemul. Dacă nu se respectă procentul, România va pierde banii obţinuţi din împrumutul extern.

Acordul de împrumut al României cu FMI şi Uniunea Europeană limitează drastic angajările la stat, care vor fi posibile doar în condiţiile în care mai mulţi angajaţi părăsesc sistemul prin pensionări, reduceri de posturi vacante sau concedieri, a declarat pentru consilierul pe probleme economice al premierului Boc, Ionuţ Popescu.

La 100 de locuri care se disponibilizează în sectorul bugetar pot fi create maximum 15 locuri noi. Adică la şapte oameni care pleacă se angajează unul”, ne-a spus Popescu.

Potrivit consilierului primului-ministru, politica se aplică la nivelul întregului sistem bugetar, acest raport fiind o medie. “Posturile pot fi translatate, acest raport este pentru tot sistemul, nu se aplică la nivelul unui birou”, a conchis Popescu.

Potrivit înţelegerii încheiate între România şi Comisia Europeană pentru acordul de împrumut, implementarea acestei decizii este esenţială pentru accesarea tranşelor din împrumutul de cinci miliarde ulterioare primeia, pe care România o va primi în iunie.

Continuarea în Cotidianul
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.