Cum ştie primarul Nichita să facă parcări: tragem câteva dungi de vopsea şi gata

Toate proiectele Primariei de construire a unor parcari in centrul orasului au esuat. Singurele lucrari facute au fost citeva dungi de vopsea in cartiere si un camion de piatra sparta sub podul Nicolina. Cu toate acestea, DSPM vrea cresterea tarifelor la ridicarea masinilor parcate neregulamentar de la 280 de lei pina la 420 de lei.

Gasirea unui loc de parcare in zona centrala a municipiului Iaşi a devenit o adevarata vinatoare. Orice loc special amenajat pentru acest lucru este mai tot timpul ocupat. In prima parte a zilei, cu greu se gaseste un loc unde sa parchezi masina. Chiar si trotuarele destinate pietonilor sint ocupate.

In ultimii ani, primarul Gheorghe Nichita a avansat mai multe proiecte pentru parcari care mai de care mai fanteziste.
Edilul nu a reusit sa amenajeze nici un nou loc de parcare in zona centrala a Iasului.

Aceasta, dupa ce in campania electorala din 2008 promitea 5.000 de locuri de parcare in tot Iasul. Numarul masinilor a crescut enorm si blocheaza traficul pietonilor, dar si cel auto.

„Pe zona centrala nu au fost facute locuri noi de parcare din lipsa de spatiu. Au fost intretinute parcarile existente. Majoritatea locurilor de parcare noi au fost in cartiere, prin extinderi de strazi, alveole sau asfaltat terenuri virane”, a explicat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.

Municipalitatea a luat insa si o masura de fluidizare a traficului. De peste un an, a triplat numarul platformelor de ridicat masini.
Metoda nu pare a avea nici un efect, o alta varianta mai la indemina fiind blocarea rotilor. Aceasta ultima solutie nu poate fi pusa in aplicare. Politia Rutiera considera ca blocarea rotilor nu are temei legal.

Continuarea în Ziarul de Iaşi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.