Partea „hidoasă” a turismului din Bucovina: pensiuni cu balcoane putrede

  • Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au depistat unităţi de cazare cu balustradele de la balcoane vechi şi putrede, mobilier din camere degradat, perdelele uzate şi rupte, lipsa apei curente calde şi nefuncţionarea instalaţiei de încălzire

  • În urma controalelor s-au aplicat un număr de 82 de sancţiuni dintre care 46 de amenzi în cuantum de 138.800 lei şi 36 de avertismente

În perioada 9-26 aprilie a.c. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a efectuat o acţiune de control privind respectarea prevederilor legale în unităţile de cazare turistică şi alimentaţie publică de pe raza judeţului Suceava. Au fost controlaţi un număr de 83 de operatori economici.

În ceea ce priveşte serviciile de cazare turistică s-a constatat că la nouă pensiuni controlate din localităţile Putna, Suceviţa, Vatra Dornei, Solca, Mălini şi Vama nu erau afişate preţurile şi tarifele la recepţii. Pentru aceste abateri constatate s-au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum total de 42.000 lei.

La un hotel din staţiunea Vatra Dornei s-a constatat că balustradele de la balcoane sunt vechi şi putrede, mobilierul din camere degradat, perdelele uzate şi rupte, mocheta ruptă şi pătată. S-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor şi s-a aplicat o amendă în cuantum de 10.000 lei.

De asemenea, comisarii au verificat dacă instalaţiile şi aparatele din dotare funcţionează şi corespund condiţiilor minime de clasificare. Astfel, la o pensiune din localitatea Ciocăneşti nu este asigurată apa curentă caldă şi nu funcţiona instalaţia de încălzire pe motiv că nu mai au combustibil. S-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciului şi s-a aplicat o amendă în cuantum de 3.000 lei.

În ceea ce priveşte legalitatea funcţionării unităţilor de cazare, la o pensiune din Dorna Arini şi la una din Cârlibaba s-a constatat că funcţionează fără a avea certificat de clasificare şi respectiv, autorizaţii eliberate de Autoritatea de Sănătate Publică. S-a dispus oprirea prestării serviciului şi s-au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum total de 8.000 lei.

A fost verificată şi calitatea alimentelor şi a băuturilor servite, încadrea în data durabilităţii minimale sau a datei limită de consum. În spaţiile frigorifice aparţinând de Compania PC Unic SA Iaşi, vila INCOM Vatra Dornei, s-au depistat nouă kilograme oase garf cu data limită de consum expirată, drept pentru care produsele au fost retrase de la comercializare şi s-a aplicat o amendă în cuantum de 10.000 lei.

Continuarea în Obiectiv de Suceava
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.