Turiştii străini s-au „evaporat” din hotelurile din România

România a inregistrat cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeana, de 14,4%, la numarul de nopti petrecute de nerezidenti in hoteluri si alte structuri de cazare turistica, in iunie-septembrie 2008, comparativ cu perioada similara din 2007, potrivit datelor publicate, joi, de Biroul de Statistica al Uniunii Europene (Eurostat).

La polul opus este Letonia, cu o crestere de 13,3% a numarului de turisti straini.

În UE27, numarul noptilor petrecute in hoteluri si alte structuri de cazare turistica a scazut in total cu 2,3%, in perioada iunie-septembrie 2008, comparativ cu perioada similara din 2007. Noptile petrecute de rezidenti au inregistrat un declin de 1,9%, in timp ce noptile petrecute de nerezidenti au scazut cu 2,7%.

Numarul noptilor petrecute in hoteluri a crescut in 11 state membre in perioada iunie-septembrie 2008, si a scazut in 15 tari membre UE.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in Olanda (minus 6,3%), Cipru (minus 5,3%) si Danemarca (minus 5,2%) iar cele mai importante cresteri s-au inregistrat in Letonia (8,3%), Slovacia (6,7%) si Polonia (2,4%). România se situeaza pe locul noua, cu o crestere de doar 0,4%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.