Afacerile lui Dănuţ Prisecariu, „faultate” din nou de primarul Nichita

  • Municipalitatea intenţionează să amenajeze un sens giratoriu în faţa Hotelului Astoria, diminuând spaţiul de care se pot folosi clienţii hotelului să-şi parcheze maşinile. Hotelul Astoria se află în portofoliul omului de afaceri Dănuţ Prisecariu, aflat de mai mulţi ani într-o stare conflictuală cu primarul Gheorghe Nichita.

Reprezentanţii Primăriei se gândesc să amenajeze un sens giratoriu în faţa Hotelului Astoria. Sensul giratoriu nu ar mai permite multor şoferi să-şi parcheze maşinile în acea zonă.

Parcarea situată în faţa hotelului Astoria se va reorganiza. Se analizează posibilitatea amenajării unei giraţii în faţa hotelului pentru a se realiza un flux continuu şi pentru a se evita blocajele”, a declarat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Unul dintre întreprinzătorii care vor fi afectaţi în cazul în care intenţia municipalităţii se va materializa este patronul hotelului Astoria, Dănuţ Prisecariu. Dacă se va amenaja sensul giratoriu, clienţii acestuia vor avea mult mai puţin spaţiu la dispoziţie pentru a-şi parca maşinile.

Reprezentanţii Primăriei susţin, totodată, ca planul lor este acela de a interzice accesul maşinilor în Piaţa Unirii pentru a proteja mozaicul din acel loc.  „Dar mozaicul nu este făcut să reziste? Persoanele care vin la Hotel Unirea, unde ar trebui să-şi parcheze maşinile? Dacă accesul autoturismelor va fi interzis, să interzică şi accesul pietonilor, mai ales pe acela al femeilor care poartă pantofi cu toc”, a spus Dănuţ Prisecariu.

În urmă cu trei ani, omul de afaceri Dănuţ Prisecariu s-a arătat dispus că refacă Piaţa Unirii din fonduri proprii dacă este lăsat să facă sub piaţă o parcare subterană, de care să se folosească cei care trec pragul hotelului. Gheorghe Nichita nici nu a vrut să audă oferta şi a preferat să ţină Piaţa Unirii într-un şantier prelungit pe parcursul mai multor ani, folosind resurse de la bugetul local. Recepţia finală încă nu a fost făcută, însă pavajul a început deja să cedeze. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ un milion de euro.

Textul integral în Ziuadeiasi.com.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.